Borger.dk Læs op Blanketter Selvbetjening Kontakt Indeks
Esbjerg UNICEF By 2010
Indhold
Printvenlig

01-01-2010 Esbjerg er UNICEF BY 2010

Esbjerg Kommune har takket ja til at Esbjerg bliver UNICEF By 2010. Opgaven bliver at oplyse om forholdene for skolebørn i Togo samt samle penge ind til nye skoler.

 

Esbjerg Kommune og UNICEF Danmark samarbejder om at gøre Esbjerg til UNICEF By 2010. En opgave, som Hillerød, Odense og senest Lyngby-Taarbæk tidligere har påtaget sig. Nu er det så blevet Esbjergs tur, og forventningerne til projektet er store i Esbjerg Kommune. Arbejdet er allerede i gang med Esbjerg UNICEF By 2010 komiteen i spidsen. Denne består af formanden for komiteen direktør for Børn & Kultur Jørn Henriksen samt formand for UNICEFs lokalkomite Hanne Meyer, administrerende direktør og redaktør på Ugeavisen Esbjerg Erik Haldan, kommunikationschef Thomas Reil og sekretariatschef Svend Kviesgaard.

Skolebyggeri i Togo
At være UNICEF By handler om to ting. Man skal informere om UNICEFs arbejde og støtte ét af de mange UNICEF projekter i verden. For 2010 er valget faldet på skolerne i Togo. Det er gratis at gå i skole i Togo, men skolerne er af meget dårlig kvalitet. Når UNICEF går ind og bygger bedre skoler, hjælpes hele lokalsamfundet. Med skolebyggeriet følger nemlig rent drikkevand fra en fælles brønd samt bedre toiletforhold, som vil forbedre den generelle hygiejne. Skolerne giver livskvaliteten et løft i landsbyerne.
”I Esbjerg ved vi, hvad uddannelse betyder for et område og ikke mindst indbyggerne. Det gælder for et moderne velfærdssamfund som vores og det er helt fundamentalt at få det bygget op i fattige lande som Togo, ” siger borgmester Johnny Søtrup, som netop så mulighederne i at Esbjerg skulle være UNICEF By 2010. ”Jeg takkede ja på Esbjerg Kommunes vegne da jeg så en enestående chance for at vi som lokalsamfund kunne gå sammen om en god sag. På denne måde signalerer Esbjerg Kommune klart, at vi er en del af det internationale samfund og orienterer os globalt,” fortsætter han.

Fakta:
UNICEF er FNs børneorganisation, der arbejder for at bedre børns vilkår. UNICEF Danmarks hovedopgave er, at indsamle penge og oplyse om forholdene i lande som Togo. Togo ligger 5.390 km fra Danmark og er et af de fattigste lande i Afrika.
FN